Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN    Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

Δερματολογία

Η Δερματολογία είναι ο κλάδος της ιατρικής επιστήμης που ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των νοσημάτων του δέρματος, των τριχών και των νυχιών.

Η Δερματολογία σήμερα αποτελεί μία από τις ταχύτερα εξελισσόμενες ιατρικές ειδικότητες, που συνδυάζει αρμονικά τo κλασικό κλινικό ρεπερτόριο με την κοσμετολογία (αισθητική ιατρική).

Το δέρμα μας, μαζί με τα εξαρτήματά του (τρίχες, νύχια) αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρωπίνου σώματος και περιβάλλοντάς το, προστατεύει τα εσωτερικά όργανα, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος , αντανακλά την εσωτερική υγεία και καθορίζει την εξωτερική εμφάνιση.

babiesbacks

Για όλα όσα κάνει το δέρμα για εμάς, αξίζει την καλύτερη φροντίδα ενός ειδικού!

Ο ειδικός αυτός είναι ο Δερματολόγος, ο ιατρός δηλαδή που πέραν των γενικών ιατρικών σπουδών του, έχει λάβει επιπρόσθετη ειδική, τριετή τουλάχιστον, εκπαίδευση στη Δερματολογία και συνεπώς διαθέτει στιβαρό θεωρητικό υπόβαθρο και πολύτιμη κλινική εμπειρία ώστε να φροντίζει με πάθος και υπευθυνότητα για την καλή υγεία του δέρματός σας.

Επιπλέον, το δέρμα είναι το πιο προσβάσιμο όργανο του σώματος για ερευνητικούς σκοπούς. Οι πολυάριθμες πρωτοπόρες μελέτες που διεξάγονται παγκοσμίως έχουν οδηγήσει στην πληρέστερη κατανόηση των λειτουργειών του δέρματος και των μηχανησμών που πυροδοτούν τις διάφορες δερματοπάθειες. Έτσι, η Δερματολογία έχει γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Δερματολογία είναι από τις πρώτες ιατρικές ειδικότητες που ενσωμάτωσε στην κλινική πρακτική νέα καινοτόμα φάρμακα, όπως οι βιολογικοί παράγοντες για την θεραπεία της ψωρίασης, καθώς και επαναστατικές τεχνολογίες όπως τα ιατρικά λέιζερ (LASER).

Η Δερματολογία ασχολείται με πλήθος παθήσεων και αλλοιώσεων του δέρματος και των εξαρτημάτων του, που σε γενικές γραμμές μπορούν να ταξινομηθούν στις εξής κατηγορίες (κατάταξη σύμφωνα με Dermatology – Bologna JL, Jorritzo JL, Rapini RP – Mosby):

1. Βλατιδολεπιδώδεις και εκζεματικού τύπου δερματοπάθειες: Ψωρίαση. Ομαλός λειχήνας, Ατοπική δερματίτιδα, Αλλεργικές εξ’επαφής δερματίτιδες, κλπ

2. Κνιδώσεις, Ερυθήματα και πορφύρες: Κνίδωση και αγγειο-οίδημα, Πολύμορφο ερύθημα, Σύνδρομο Stevens – Johnson, Τοξική επιδερμιδική νεκρόλυση, Φαρμακευτικά εξανθήματα, Αγγειίτιδα, κλπ

3. Πομφολυγώδη νοσήματα: Πέμφιγα, Πομφολυγώδες πεμφιγοειδές, Ερπητοειδής δερματίτιδα, κλπ

4. Νοσήματα εξαρτημάτων: Κοινή ακμή, Ροδόχρους νόσος, Θυλακίτιδα, κλπ

5. Νοσήματα συνδετικού ιστού: Ερυθηματώδης λύκος, Δερματομυοσίτιδα, Σκληροδερμία, κλπ

6. Μεταβολικά νοσήματα: Πορφυρίες, Αμυλοειδώσεις, κλπ

7. Γενοδερματοπάθειες: νόσος Darier, νόσος Hailey=Hailey, κλπ

8. Διαταραχές μελάγχρωσης: Λεύκη, Μέλασμα, κλπ

9. Νοσήματα τριχών: Αλωπεκίες, Υπερτριχώσεις – Δασυτριχισμός

10. Νοσήματα ονύχων

11. Νοσήματα βλεννογόνων στόματος και γεννητικών οργάνων

12. Λοιμώξεις δέρματος: Ιογενείς – Μυρμηκιές, Μολυσματική τέρμινθος – Βακτηριδιακές, Παρασιτώσεις, Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

13. Διαταραχές δενδριτικών κυττάρων και μακροφάγων: Ιστιοκυτταρώσεις, Ξανθώματα, Κοκκιώματα

14. Ατροφίες δέρματος: Μορφέα, Σκληρός ατροφικός λειχήνας

15. Νοσήματα υποδέρματος: Υποδερματίτιδες, Λιποδυστροφίες

16. Αγγειακές διαταραχές : Αιμαγγειώματα, Αγγειακές δυσπλασίες, Έλκη, κλπ

17. Νεοπλάσματα του δέρματος: Ακτινικές υπερκερατώσεις, Επιθηλιώματα, Καλοήθεις υπερπλασίες, Κύστεις, Μελάνωμα, Δερματικά λεμφώματα ,κλπ

18. Νοσήματα δέρματος από φυσικά αίτια: Φωτοδερματοπάθειες, Χείμετλα, Εγκαύματα, κλπ