Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN    Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

LASER ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΗΛΙΔΕΣ

Τα LASER για την αντιμετώπιση των μελαγχρωματικών βλαβών του δέρματος είναι υψηλής τεχνολογίας συσκευές οι οποίες εκπέμπουν ισχυρό φως συγκεκριμένου μήκους κύματος, με σκοπό τη θεραπεία βλαβών του δέρματος που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις μιας χρωστικής που ονομάζεται μελανίνη. Αυτή απορροφά την ενέργεια του φωτός και διασπάται, με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή της από τα σημεία στα οποία είχε προηγουμένως συγκεντρωθεί.

Η υψηλή εξειδίκευση και επιλεκτικότητα καθιστά τα LASER τόσο αποτελεσματικά, ώστε να θεωρούνται θεραπεία εκλογής για τις μελαγχρωματικές βλάβες του δέρματος.

original_liverspots

Τα LASER μπορούν να αντιμετωπίσουν καφέ κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο σε πρόσωπο, ντεκολτέ και χέρια, εφηλίδες (φακίδες) καθώς και ορισμένους σπίλους (ελιές) – όπως οι σπίλοι του Becker, του Ota, του Ito.

Η ιατρός εκτιμά το κάθε περιστατικό, λαμβάνοντας υπόψη το ιατρικό ιστορικό και το είδος της βλάβης και σας ενημερώνει αναλυτικά για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Η θεραπεία διαρκεί συνήθως λίγα λεπτά και είναι καλά ανεκτή. Δεν απαιτείται τοπική αναισθησία.

Συνιστάται η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο για λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία και επιβάλλεται η χρήση αντηλιακού.

Στις περισσότερες  περιπτώσεις απαιτούνται μία έως δύο συνεδρίες για την εξάλειψη των μελαγχρωματικών βλαβών. Η βελτίωση ωστόσο είναι σημαντική από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Σε ανθεκτικές βλάβες το  LASER μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες όπως η μικροδερμοαπόξεση και τα χημικά peelings.