Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN    Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

Ακουστικά κρουστικά κύματα

Η πιο σύγχρονη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, έρχεται από την Ελβετική Εταιρεία Stortz Medical, η οποία εδώ και χρόνια εξειδικεύεται στην κατασκευή ιατρικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία των ακουστικών κρουστικών κυμάτων (AWT).

Τα κύματα αυτά είναι στην ουσία υψηλής ενέργειας ακουστικά κύματα τα οποία μεταδίδονται στον ανθρώπινο οργανισμό υπό μορφή ταλαντώσεων / δονήσεων υψηλής συχνότητας. Η τεχνολογία AWT επιτρέπει τον εστιασμό των εν λόγω κυμάτων σε συγκεκριμένο όργανο και σε προκαθορισμένο βάθος ιστού. Μία από τις πρώτες ιατρικές εφαρμογές (1980) των ακουστικών κρουστικών κυμάτων υπήρξε η λιθοτριψία για την αντιμετώπιση λίθων στους νεφρούς. Στη συνέχεια, η θεραπεία AWT χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση μυοσκελετικών παθήσεων (1992).

Σύγχρονες κλινικές μελέτες κατέδειξαν την ευεργετική δράση των ακουστικών κρουστικών κυμάτων στο δέρμα και στο υπόδερμα. Ειδικά σχεδιασμένα μηχανήματα και πρωτόκολλα θεραπείας στοχεύουν σε προβληματικές περιοχές με χαλάρωση, κυτταρίτιδα ή με τοπικό πάχος. Η θεραπεία με AWT προκαλεί συρρίκνωση των λιποκυττάρων και βελτίωση της ποιότητας του συνδετικού ιστού και την υφής της επιδερμίδας.

c-actor

Κλινικές εφαρμογές της θεραπείας:

  • Θεραπεία κυτταρίτιδας – στάδια Ι-ΙΙΙ
  • Σύσφιξη μυϊκού και συνδετικού ιστού
  • Αποσυμφόρηση και αποβολή λέμφου
  • Σμίλευση περιγράμματος σώματος

before-and-after-awt

Περιοχές εφαρμογής θεραπείας AWT:

  • Μηροί
  • Γλουτοί
  • Κοιλιά
  • Βραχίονες

celluliteba

Απαιτούνται 6-8 συνεδρίες, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι 15-30 λεπτά.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη και δημιουργεί ευχάριστη αίσθηση σαν έντονο μασάζ. Απολύτως ασφαλής εφαρμογή. Πραγματοποιείται σε άνδρες και σε γυναίκες, ανεξαρτήτως από τον τύπο και το χρώμα του δέρματος. Η θερπαπεία μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ακόμη και το καλοκαίρι, σε μαυρισμένα δέρματα.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας γίνεται αισθητό ήδη από την πρώτη εφαρμογή, καθώς διαπιστώνεται πιο λείο και απαλό δέρμα. Με την πρόοδο της θεραπείας επέρχεται η σύσφιξη και η εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

Όπως ισχύει με όλα τα πρωτόκολλα λιπόλυσης και σμίλευσης του σώματος, για την απόλυτη επιτυχία της θεραπείας απαιτείται συγχρόνως σωστή υγιεινή διατροφή και φυσική άσκηση.

dactor