Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN    Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

Microneedling

Το Microneedling /  μικροβελονισμός είναι μία απλή και ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος αναζωογόνησης του δέρματος. Εφαρμόζεται στη Δερματολογία ήδη από τη δεκαετία του 1990, αλλά έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή κατά τα τελευταία χρόνια. Η αναβίωση του ενδιαφέροντος για το μικροβελονισμό οφείλεται κυρίως στην εξέλιξη της τεχνολογίας και την προοδευτική αντικατάσταση των κλασικών dermarollers με τις σύγχρονες συσκευές τύπου dermapen. Επιπλέον, τα νέα πολυλειτουργικά μεσοθεραπευτικά προϊόντα, χορηγούμενα σε συνδυασμό με τις θεραπείες microneedling ενισχύουν πολλαπλώς το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

downloadΟι στυλοί μικροβελονισμού – Microneedling pens – είναι ηλεκτρονικές μικροσυσκευές σε μορφή στυλού που φέρουν αποσπώμενη, αποστειρωμένη κεφαλή μιας χρήσης με πολύ μικρές και λεπτές βελόνες. Η ταχύτητα και το μήκος προβολής των βελόνων ρυθμίζονται ανάλογα με τις θεραπευτικές ανάγκες. Η επιφάνεια του δέρματος σαρώνεται με το στυλό.  Οι βελόνες εισχωρούν επιφανειακά στο δέρμα, δημιουργώντας μικρές οπές που αντιστοιχούν σε χιλιάδες σημεία μικροτραυματισμού. Οι επουλωτικοί μηχανισμοί του δέρματος διεγείρονται άμεσα για να αποκαταστήσουν αυτούς τους μικροτραυματισμούς. Έτσι, πυροδοτείται μία έντονη διαδικασία ανάπλασης τόσο στην επιδερμίδα, όσο και στο χόριο που περιέχει τις ίνες του συνδετικού ιστού (κολλαγόνο και ελαστίνη) Οι οπές κλείνουν λίγες ώρες μετά τη θεραπεία. Η παραγωγή νέου κολλαγόνου συνεχίζεται για αρκετές εβδομάδες (collagen remodeling). Κατά τη διάρκεια της θεραπείας οι ανοικτές οπές μπορεί να λειτουργήσουν ως δίαυλοι εισόδου θεραπευτικών ουσιών (drug delivery system). Για το λόγο αυτό, πολύ συχνά ο μικροβελονισμός συνδυάζεται με χορήγηση φαρμακευτικών / μεσοθεραπευτικών διαλυμάτων.

Ο μικροβελονισμός μόνος του ή συνδυαστικά με μεσοθεραπεία εφαρμόζεται:

  • Ως θεραπεία ανάπλασης και αντιγήρανσης του δέρματος για την αντιμετώπιση χαλάρωσης και ρυτίδων σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ
  • Για τη θεραπεία ουλών ακμής, μετατραυματικών ή χειρουργικών
  • Για τη θεραπεία του μελάσματος / πανάδων
  • Για την αντιμετώπιση των ραβδώσεων / ραγάδων
  • Για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, της αραίωσης και της λέπτυνσης των μαλλιών

microneedling800x400

Πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται στο Ιατρείο αναισθητική κρέμα. Το δέρμα καθαρίζεται και αποστειρώνεται με χρήση αντισηπτικού. Η θεραπεία είναι συνήθως πολύ καλά ανεκτή και διαρκεί λίγα λεπτά.

Μετά τη θεραπεία, δημιουργείται ένας ήπιος ερεθισμός που διαρκεί 1-3 ημέρες.

Θα σας δοθούν αναλυτικές οδηγίες για την περιποίηση του δέρματος τόσο πριν, όσο και μετά τη θεραπεία.

Τα αποτελέσματα γίνονται εμφανή από τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία. Η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος συνεχίζεται όμως για αρκετό διάστημα μετά. Για καλύτερα αποτελέσματα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα προβλέπουν 2-4 συνεδρίες σε μηνιαία μεσοδιαστήματα.

Το Microneedling εφαρμόζεται με ασφάλεια σε όλους τους τύπους του δέρματος, όλες τις εποχές του χρόνου και έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.