Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN    Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

FRACTIONAL CO2 LASER

Η τεχνολογία των Fractional Co2 Lasers έχει φέρει πραγματική επανάσταση στον τομέα της ανάπλασης του δέρματος. Δεν είναι τυχαίο ότι  έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη ανακάλυψη της δεκαετίας όσον αφορά στις θεραπείες αντιγήρανσης .

Το κλασματικό λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα αποτελεί μετεξέλιξη του κλασικού CO2 Laser, το οποίο για πολλά χρόνια ήταν το πιο ισχυρό επεμβατικό εργαλείο για την ανάπλαση του δέρματος. Η νέα fractional τεχνολογία διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα της κλασικής προσέγγισης, χωρίς όμως τις παρενέργειες, τις επιπλοκές και το μεγάλο χρόνο αποθεραπείας που συνεπαγόταν το κλασικό CO2 laser skin resurfacing.

To FRACTIONAL CO2 LASER δρα δημιουργώντας μικροσκοπικές οπές (στήλες εξάχνωσης) στην επιφάνεια της επιδερμίδας, από όπου διοχετεύει ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Οι μικροτραυματισμοί που αντιστοιχούν στις στήλες εξάχνωσης και η θερμική ενέργεια επάγουν μία ισχυρή διαδικασία επούλωσης του δέρματος, κατά την οποία εκκρίνονται πολύτιμες αναπλαστικές ουσίες και συγχρόνως κινητοποιείται η διαδικασία σύνθεσης νέου κολλαγόνου. Η επιδερμίδα επουλώνεται σε λίγες μόνο ημέρες, η δε διαδικασία σύσφιξης λόγω παραγωγής νέων συνδετικών ινών συνεχίζεται για 3 με 6 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι μία εντυπωσιακά νεαρότερη εμφάνιση με λείο και σφριγηλό δέρμα.

original_fractional_approach

Ενδείξεις εφαρμογής FRACTIONAL CO2 LASER:

  • Δέρμα γηρασμένο, με ρυτίδες και χαλάρωση
  • Δέρμα με μεγάλους, ανοικτούς πόρους
  • Πανάδες / μέλασμα ανθεκτικό στις κλασικές θεραπείες
  • Ουλές- ακμής, μετατραυματικές ουλές, χειρουργικές ουλές
  • Ραγάδες / ραβδώσεις

Η θεραπεία εφαρμόζεται τόσο στο πρόσωπο όσο και σε περιοχές εκτός προσώπου – όπως λαιμός, ντεκολτέ, κοιλιά, χέρια, κλπ.

Στο Ιαρείο μας διαθέτουμε ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα FRACTIONAL CO2 LASER, με δυνατότητα πολλαπλών ρυθμίσεων ώστε να είναι δυνατή η απόλυτη εξατομίκευση των θεραπειών, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε περιστατικού.

Η θεραπεία είναι γρήγορη και καλά ανεκτή. Το δέρμα είναι λίγο ερεθισμένο την πρώτη ημέρα, όμως κάθε ενόχληση υποχωρεί πλήρως σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Το αποτέλεσμα της θεραπείας φαίνεται άμεσα, ενώ το δέρμα συνεχίζει να βελτιώνεται για τους επόμενους μήνες.

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θεραπεία ανάπλασης που μπορεί να επιτευχθεί με μία και μόνο συνεδρία το χρόνο.