Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN    Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία συνίσταται στην ενδοδερμική ή υποδόρια έγχυση διαλυμάτων δραστικών ουσιών, που στοχεύουν στην αποκατάσταση των ατελειών του δέρματος. Εφαρμόζεται με τη μορφή μικροενέσεων ή με τη βοήθεια ενός microneedling pen με μικρές ακίδες που ανοίγει οπές στην επιδερμίδα ώστε να είναι δυνατή η διέλευση του δραστικού διαλύματος.

  roller

Ο σκοπός της θεραπείας είναι η απελευθέρωση απευθείας μέσα στο δέρμα δραστικών ουσιών, που διαφορετικά δεν θα έφταναν στο στόχο τους, είτε λόγω της μειωμένης διαπερατότητας της φυσιολογικής επιδερμίδας – εφόσον θα εφαρμόζονταν τοπικά, είτε λόγω μη απορρόφησης / διάσπασής τους στο γαστρεντερικό σωλήνα – εφόσον θα λαμβανόταν από το στόμα.

Η μεσοθεραπεία στην αισθητική δερματολογία χρησιμοποιείται για τις ακόλουθες ενδείξεις:

  1. Αναζωογόνηση και βαθιά ενυδάτωση του δέρματος (πρόσωπο, χέρια, ντεκολτέ)
  2. Σύσφιξη χαλαρού δέρματος (πρόσωπο, λαιμός)
  3. Τοπικό πάχος – λιπόλυση
  4. Κυτταρίτιδα
  5. Τριχόπτωση

Η θεραπεία είναι καλά ανεκτή, καθώς λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ώστε να ελαχιστοποιήσουμε κάθε ενόχληση. Ήπιος ερεθισμός του δέρματος παραμένει για ένα 24ωρο συνήθως. Αμέσως μετά, το δέρμα φαίνεται πιο σφριγηλό, πιο ελαστικό και πιο λαμπερό. Για τη διατήρηση του αποτελέσματος απαιτούνται επανειλημμένες εφαρμογές, ανά 4 εβδομάδες αρχικά και μετά ανά 2-3 μήνες, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Η μεσοθεραπεία συνεχώς κερδίζει έδαφος. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των υλικών που χρησιμοποιούνται, καθώς ελάχιστα έχουν επίσημη έγκριση και πιστοποίηση για τη χρήση που προορίζονται.

Στο Ιατρείο μας, επιλέγουμε με αυστηρά κριτήρια τα ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά υλικά μεσοθεραπείας, ώστε να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Ειδικά για όσους επιζητούν ένα εντυπωσιακό , άμεσα ορατό αποτέλεσμα λάμψης και αναζωογόνησης, η μεσοθεραπεία αποτελεί τη θεραπεία εκλογής.