Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN    Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

ΑΓΓΕΙΑΚΟ LASER

Τα αγγειακά LASER είναι υψηλής τεχνολογίας συσκευές οι οποίες εκπέμπουν ισχυρό μονοχρωματικό φως που προορίζεται για τη θεραπεία των αγγειακών βλαβών του δέρματος. Το χρωμοφόρο – στόχος, η αιμοσφαιρίνη, απορροφά την ενέργεια του φωτός, η οποία τοπικά μετατρέπεται σε θερμότητα, καταστρέφονταςι επιλεκτικά τα αγγεία που στοχεύουμε, χωρίς να προκαλεί βλάβη στους γύρω ιστούς. Αυτό σημαίνει ότι οι αγγειακές βλάβες εξαλείφονται χωρίς να μένουν σημάδια στο δέρμα.

Η υψηλή εξειδίκευση και επιλεκτικότητα της θεραπείας καθιστά τα LASER τόσο αποτελεσματικά, ώστε να θεωρούνται θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση των αγγειακών βλαβών του δέρματος.

Οι συχνότερα απαντώμενες αγγειακές βλάβες είναι οι ακόλουθες:

  • γραμμοειδείς ευρυαγγείες προσώπου
  • αραχνοειδείς ευρυαγγείες προσώπου και θώρακος
  • κερασοειδή αιμαγγειώματα

Λιγότερα συχνές αγγειακές βλάβες είναι οι εκ γενετής εμφανιζόμενες αγγειακές δυσπλασίες και τα βρεφικά αιμαγγειώματα.

original_idas_handstck_web

Το ιατρείο μας είναι εξοπλισμένο με αγγεικό Laser KTP (532nm).

Ο συγκεκριμένος τύπος Laser αναφέρεται ως προτεινόμενος τρόπος θεραπείας των αγγεικών βλαβών, σύφωνα με τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Λέιζερ Δερματολογίας (2015).

Η θεραπεία διαρκεί συνήθως λίγα λεπτά και είναι πολύ καλά ανεκτή.

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες προφυλάξεις πριν και μετά τη θεραπεία, εκτός από την αποφυγή για λίγες ημέρες της άμεσης έκθεσης στον ήλιο στην περιοχή όπου εφαρμόστηκε το Laser. Η συστηματική χρήση αντηλιακού, ιδιαιτέρως στο πρόσωπο, κρίνεται απαραίτητη.

Στις περιπτώσεις των γραμμοειδών ή αραχνοειδών ευρυαγγειών του προσώπου απαιτούνται μία έως δύο συνεδρίες, με μεσοδιαδτήματα ενός μηνός περίπου, για την πλήρη εξάλειψη των αγγειακών βλαβών.

Τα κερασοειδή αιμαγγειώματα (κόκκινες ελιές) συνήθως εξαλείφονται σε μία και μοναδική συνεδρία.

original_cherry-angiomas-pictures

Το κόστος της θεραπείας εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και ξεκινάει από 100 Ευρώ.