Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN    Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

Εμφυτεύματα υαλουρονικού

Τα fillers ή εμφυτεύματα είναι εύπλαστες ουσίες οι οποίες εισάγονται στο δέρμα με σκοπό την αποκατάσταση του όγκου, το γέμισμα ρυτίδων, πτυχώσεων  ή εμβαθύνσεων του δέρματος. Για τις εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά, από τα οποία δημοφιλέστερο είναι το υαλουρονικό οξύ.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που βρίσκεται σε αφθονία στο δέρμα μας. Χάρη στην ιδιότητά του να προσροφά μόρια νερού, το υαλουργικό οξύ εξασφαλίζει τη συγκράτηση ύδατος στο δέρμα, χαρίζοντάς του σφριγηλότητα, όγκο και νεανική όψη. Με την πάροδο της ηλικίας η ικανότητα του δέρματος να παράγει υαλουρονικό μειώνεται, γεγονός που συμβάλλει στην εμφάνιση χαλάρωσης και ρυτίδων στο δέρμα

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος αποτελούνται από μία διάφανη στείρα γέλη (τζελ) καθαρού σταθεροποιημένου υαλουρονικού οξέος μη ζωικής προέλευσης. Είναι ενέσιμα υλικά που προορίζονται για ενδοδερμική ή υποδόρια χρήση, και σκοπό έχουν να αποκαταστήσουν την απώλεια όγκου, γεμίζοντας στατικές ρυτίδες ή διορθώνοντας το περίγραμμα του προσώπου.

dermal-fillers-indications-for-volume-loss

 

Οι συνηθέστερες περιοχές όπου εφαρμόζεται η θεραπεία με εμφυτεύματα υαλουρονικού είναι οι ρινοπαρειακές αύλακες, τα ζυγωματικά και τα χείλη. Η θεραπεία διαρκεί συνήθως λίγα λεπτά και είναι καλά ανεκτή. Τα νεότερα σκευάσματα υαλουρονικού περιέχουν και τοπικό αναισθητικό (λιδοκαϊνη), οπότε δεν απαιτείται επιπρόσθετη αναισθησία. Το αποτέλεσμα της θεραπείας διακρίνεται άμεσα. Το πρόσωπο αποκτά πιο ξεκούραστη, νεανική όψη.

Το υαλουρονικό οξύ, ως φυσικό συστατικό του δέρματος, σταδιακά αποδομείται. Έτσι, το αποτέλεσμα μιας θεραπείας δεν είναι μόνιμο. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από το υλικό που χρησιμοποιείται. Θεωρητικά, κυμαίνεται από 6 μήνες έως 24 μήνες. Πρακτικά όμως, το ευεργετικό αποτέλεσμα της θεραπείας παραμένει και μετά την φυσική αποδόμηση του υλικού, λόγω της σύνθεσης νέου κολλαγόνου από το ίδιο το δέρμα. Όποτε κριθεί αναγκαίο, η θεραπεία επαναλαμβάνεται ώστε να διατηρηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες ποιότητες εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος με ανάλογο κόστος.

Για τη διασφάλιση του βέλτιστου αποτελέσματος με το μικρότερο κίνδυνο παρενεργειών, στο Ιατρείο έχουμε επιλέξει μόνο τα κορυφαία υλικά της κατηγορίας, για τα οποία υπάρχουν εμπεριστατωμένες κλινικές έρευνες και διεθνείς  πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας.

Επιπλέον, εφαρμόζουμε τις νεότερες ανώδυνες και ασφαλέστερες τεχνικές έγχυσης με μικρο – κάνουλα αντί της κλασικής βελόνας. Έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά, το πρόσωπο μεταμορφώνεται μαγικά, ανακτώντας  όγκο και σφριγηλότητα.

fot_3755a