Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN    Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Τα μηχανήματα LASER που προορίζονται για αποτρίχωση είναι υψηλής τεχνολογίας συσκευές οι οποίες εκπέμπουν φως υψηλής ενέργειας και προκαθορισμένου μήκους κύματος, με σκοπό την εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Η λειτουργία τους στηρίζεται στην αρχή της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το χρωμοφόρο – στόχος είναι η μελανίνη των τριχών, που απορροφά την ενέργεια του φωτός και την αποδίδει ως θερμότητα στα αναγεννητικά κύτταρα στο βάθος των τριχοθυλακίων, μέσα στο δέρμα. Έτσι καταστρέφονται επιλεκτικά οι τρίχες και τα τριχοθυλάκιά τους, χωρίς να υπάρχει θερμική βλάβη των γύρω ιστών. Η εξειδικευμένη αυτή στόχευση καθιστά τα LASER τόσο αποτελεσματικά, ώστε να θεωρούνται θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

original_alexandrite_laser

Το ιατρείο μας διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας LASER Αλεξανδρίτη, μεταβαλλόμενης διάρκειας παλμού, που εξασφαλίζει γρήγορη και ανώδυνη αποτρίχωση για όλους τους τύπους δέρματος, τόσο στο πρόσωπο. όσο και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του σώματος, σε άνδρες και γυναίκες.

Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την έκταση της περιοχής του σώματος που θα υποβληθεί σε αποτρίχωση. Η θεραπεία για μικρής έκτασης περιοχές όπως το άνω χείλος, ή η γραμμή κοιλιάς, διαρκεί συνήθως λίγα λεπτά. Τα πόδια ολόκληρα απαιτούν περίπου 45 λεπτά. Μία ανδρική πλάτη χρειάζεται κατά προσέγγιση μισή ώρα.

Η θεραπεία δεν είναι επώδυνη και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων γίνεται άριστα ανεκτή. Σε περιπτώσεις ιδιαίτερης ευαισθησίας χρησιμποποιείται αναισθητική κρέμα που εφαρμόζεται στο ιατρείο 30 λεπτά πριν τη θεραπεία.

Η ιατρός, πριν προχωρήσει στη θεραπεία, ενημερώνει αναλυτικά το κάθε περιστατικό, συζητώντας τις επιμέρους ανάγκες του και δίνει οδηγίες για την περιποίηση του δέρματος πριν και μετά τη θεραπεία.

Κατά κανόνα απαιτούνται επαναλαμβανόμενες συνεδρίες για τη μόνιμη εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Ο συνολικός αριθμός των συνεδριών που χρειάζονται για την οριστική αποτρίχωση μίας περιοχής εξαρτάται από το φύλο (άνδρας/γυναίκα), την πιθανή συνύπαρξη ορμονικών διαταραχών, την ποιότητα και το χρώμα της τριχοφυΐας, καθώς και από την ανατομική περιοχή. Έτσι, οι άνδρες χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες από τις γυναίκες. Οι χονδρές και σκουρόχρωμες τρίχες ανταποκρίνονται πιο εύκολα από τις λεπτές και ανοιχτόχρωμες. Οι μασχάλες και η περιοχή του «μπικίνι» απαιτούν σχετικά λίγες συνεδρίες (5 κατά  προσέγγιση), ενώ αντιθέτως, στο πρόσωπο η ανταπόκριση είναι πιο αργή και συνήθως χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες.

Η βελτίωση ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις, είναι σημαντική, από την πρώτη κιόλας συνεδρία.Τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των συνεδριών είναι αρχικά περίπου 1,5 μήνας (κατά το μεγαλύτερο διάστημα το δέρμα παραμένει άτριχο) και με την πρόοδο της θεραπείας τα μεσοδιαστήματα αραιώνουν, καθώς η επανέκφυση των τριχών καθυστερεί, και οι τρίχες που επανεμφανίζονται είναι πολύ πιο αραιές και λεπτές από τις αρχικές. Έτσι, σταδιακά, επιτυγχάνεται η πλήρης και οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Το κόστος ανά συνεδρία εξαρτάται κυρίως από την έκταση της προς αποτρίχωση περιοχής και κατ’επέκταση, από τον αριθμό των παλμών που θα απαιτηθεί για να καλυφθεί η περιοχή.

Για συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αποτρίχωση πατήστε εδώ.