Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN    Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

LASER ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Τα μη- επεμβατικά λέιζερ ανάπλασης του δέρματος (non-ablative skin rejuvenation lasers) προορίζονται για την αναζωογόνηση του δέρματος χωρίς πρόκληση τραυματισμού της επιδερμίδας.

Το ισχυρό καθαρό φως του λέιζερ διοχετεύεται στο χόριο, κάτω από την επιδερμίδα, όπου ασκεί θερμική δράση επί του συνδετικού ιστού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διέγερση της παραγωγής νέου κολλαγόνου (collagen remodeling) στο δέρμα, γεγονός που επιφέρει την άμβλυνση των ρυτίδων και την αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος.

Τα μη-επεμβατικά λέιζερ ανάπλασης έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν προκαλούν εμφανή ερεθισμό του δέρματος και μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες αντιγηραντικές θεραπείες, ενισχύοντας πολλαπλώς το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, επειδή είναι πιο ήπια από τα αντίστοιχα επεμβατικά λέιζερ (Ablative Fractional lasers), απαιτούνται επαναλαμβανόμενες συνεδρίες για την εμφάνιση και τη διατήρηση του κλινικού αποτελέσματος.

Η εφαρμογή του μη-επεμβατικού λέιζερ ανάπλασης αποτελεί ιδανική προληπτική θεραπεία για τα πρώτα σημάδια γήρανσης, καθώς και για τη διατήρηση του αποτελέσματος αντιγηραντικών θεραπειών που έχουν γίνει σε πιο ώριμα δέρματα. Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί η ευεργετική δράση του στη θεραπεία των ουλών της ακμής, καθώς και των ραγάδων (ραβδώσεις).

Η θεραπεία διαρκεί συνήθως λίγα λεπτά και είναι πολύ καλά ανεκτή. Δεν χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία, ούτε απαιτεί ειδικά προληπτικά μέτρα μετά από την εφαρμογή της, εκτός από την αποφυγή της άμεσης έκθεσης στον ήλιο για λίγες ημέρες.

Ενδεικτικό κόστος θεραπείας για την αναζωογόνηση του προσώπου: 100 Ευρώ η συνεδρία.