Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN    Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η φωτοθεραπεία με πηγές φωτός LED έχει σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία.  Πολλές επιστημονικές έρευνες και δημοσιεύσεις έχουν καταδείξει την ευεργετική επίδραση του φωτός – ορατού και υπέρυθρου – στις μεταβολικές διεργασίες στο δέρμα.

Με κατάλληλη επιλογή μήκους κύματος και ενέργειας, μπορούμε να στοχεύσουμε δομές στην επιδερμίδα ή βαθύτερα, στο χόριο και στο υπόδερμα, με σκοπό την βελτίωση της υφής, του χρωματικού τόνου, της σφριγηλότητας του δέρματος.

Το μπλε φως απορροφάται από το P. Acnes το βακτηρίδιο που συμμετέχει στην παθογένεια της ακμής. Μειώνει τη λιπαρότητα και έχει καταπραϋντική δράση.

Το κόκκινο φως επιδρά στα μιτοχόνδρια των κυττάρων, αυξάνοντας της παραγωγή ενέργειας και συνεπώς αναζωογονεί, ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και δίνει λάμψη στο δέρμα.

Το υπέρυθρο φως έχει καταπραϋντική και επουλωτική δράση. Αυξάνει το μεταβολισμό και την αιμάτωση στο δέρμα.

Ενδείξεις φωτοθεραπείας:

  • Λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, ενεργός ακμή
  • Ευαίσθητο δέρμα που ερεθίζεται και κοκκινίζει εύκολα
  • Δέρμα με ευρυαγγείες και ροδόχρου νόσο
  • Λεπτό, ατροφικό, φωτογηρασμένο δέρμα
  • Πανάδες, μέλασμα
  • Ψωρίαση, δερματίτιδα
  • Δέρμα ταλαιπωρημένο από θεραπείες που προκαλούν ερεθισμούς πχ ρετινοειδή
  • Μετά από επεμβατικές δερματολογικές θεραπείες – Microneedling, microdermabrasion. Fractional laser

Το σύστημα Dermalux Flex MD, είναι ένα από τα κορυφαία συστήματα LED φωτοθεραπείας, επίσημα εγκεκριμένο για ιατρική χρήση. Διαθέτει τρία ενεργά μήκη κύματος, τα οποία  εκπέμπει μεμονωμένα ή ανά συνδυασμούς.

Η φωτοθεραπεία πραγματοποιείται ως αυτόνομη θεραπεία, για μία ηπιότερη προσέγγιση, ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές παρεμβάσεις για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων τους. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 15-30 λεπτά και είναι εντελώς ανώδυνη.

Πέραν της ευεργετικής δράσης στο δέρμα, η φωτοθεραπεία προσφέρει και ένα αίσθημα ηρεμίας και ευεξίας.