Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN    Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

Meso-botox

Το meso-botox είναι μία ενέσιμη θεραπεία κατά την οποία χορηγείται ενδοδερμικά μεσοθεραπευτικό υλικό με προσθήκη μικρο-ποσότητας βοτουλινικής τοξίνης σε υψηλή αραίωση.

Τα ενέσιμα μεσοθεραπευτικά υλικά αποτελούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα υαλουρονικού οξέος εμπλουτισμένου κατά περίπτωση με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, αμινοξέα, βιομιμητικά πεπτίδια. Τα διαλύματα αυτά προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση και θρέψη στο δέρμα.

Η βοτουλινική τοξίνη είναι γνωστή ως θεραπεία εκλογής για τις ρυτίδες έκφρασης. Η δράση της αυτή επιτυγχάνεται μετά την ενδομυϊκή χορήγηση λιγοστών μονάδων τοξίνης στοχεύοντας συγκεκριμένους μιμητικούς μύες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα του προσώπου.

Επιστημονικές μελέτες των τελευταίων ετών έχουν αναδείξει την ευεργετική δράση της βοτουλινικής τοξίνης όταν αυτή χορηγείται σε ακόμη μικρότερες ποσότητες, μέσα στο ίδιο το δέρμα (meso/micro-botox): αναστέλλει την υπερέκκριση των σμηγματογόνων αδένων, μειώνει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, διεγείρει τους ινοβλάστες στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη λείανση του δέρματος, καθώς σβήνουν οι λεπτές ρυτίδες, μικραίνει το μέγεθος των πόρων, μειώνεται το ερύθημα και η λιπαρότητα του δέρματος.

Ο συνδυασμός λοιπόν μεσοθεραπείας με μικρο-ποσότητες βοτουλινικής τοξίνης σχηματίζει ένα ενεργό διάλυμα ικανό να ενυδατώσει σε βάθος, να θρέψει και να σβήσει τις ατέλειες του δέρματος, καθιστώντας το διάφανο και λαμπερό (glass-skin effect).

Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ.

Τα υλικά και η αναλογία των δραστικών συστατικών επιλέγονται με πολύ προσοχή από τη δερματολόγο σας και η θεραπεία εξατομικεύεται για να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Την επομένη της θεραπείας το δέρμα φαίνεται πολύ αναζωογονημένο. Το πρόσωπο έχει νεανική όψη, χωρίς όμως αλλοίωση των εκφράσεων και των χαρακτηριστικών του. Η υφή και η σφριγηλότητα της επιδερμίδας συνεχίζουν να βελτιώνονται και μετά τη θεραπεία και το αποτέλεσμα  διαρκεί τουλάχιστον τρείς μήνες.

Επανάληψη της θεραπείας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διατηρεί το αποτέλεσμα και επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση.

  • Ιδανικοί υποψήφιοι για το meso-botox είναι άνδρες και γυναίκες που εμφανίζουν:
  • λιπαρό δέρμα και διεσταλμένους πόρους
  • ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα, που είναι ευαίσθητο και κοκκινίζει εύκολα.
  • τις πρώτες ρυτίδες έκφρασης, κυρίως στην περιοφθαλμική περιοχή (πόδι της χήνας), περιστοματικά (ρυτίδες άνω χείλους) αλλά και στο μέτωπο και στις παρειές.

Το meso-botox μπορεί να σας χαρίζει άμεσα αψεγάδιαστο, καθαρό και λαμπερό δέρμα!