Αθηνά Ματέκοβιτς Νταλαμάγκα - Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

  EN   Κλείστε Ραντεβού
  +30 211 01 50 700

Σημαντική ανακοίνωση

Λόγω της πανδημίας του νέου κορωναϊού, καλούμαστε να λάβουμε έκτακτα μέτρα για την αναχαίτηση της διασποράς του ιού και την περιφρούρηση της υγείας όλων μας.

Για το λόγο αυτό, κατά το προσεχές διάστημα στο Ιατρείο θα εξετάζονται μόνο επείγοντα δερματολογικά περιστατικά, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τη Ιατρό. Όλες οι ιατρικές πράξεις αισθητικής δερματολογίας αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις όποιες τροποποιήσεις στο ωράριο λειτουργίας, καλώντας το σταθερό τηλέφωνο του Ιατρείου – 2110150700.

Λίγα σημαντικά στοιχεία για το νέο κορωναϊό:

Ο Ιός SARS – COV-2 προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που μπορεί να επιπλακεί με πνευμονία και σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, ένα νόσημα που ονομάστηκε COVID-19 (coronavirus disease 2019). Πρόκειται για έναν εξαιρετικά μεταδοτικό παθογόνο ιό, τον οποίο η ανθρωπότητα καλείται να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά. Συνεπώς δεν υπάρχει συλλογική ανοσία και ο ιός μεταδίδεται ανεμπόδιστα, με αποτέλεσμα οποιοσδήποτε εκτεθεί να κινδυνεύει να νοσήσει.

Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας έως τώρα δείχνουν ότι το 20% των ατόμων που μολύνονται χρειάζονται νοσηλεία και το 3% περίπου καταλήγει. Όσο δεν υπάρχει εμβόλιο έναντι του ιού ή αποτελεσματική θεραπεία της λοίμωξης, όλες οι προσπάθειες στρέφονται στην πρόληψη της μόλυνσης. Ο ιός μεταδίδεται με τα αεροσταγονίδια της αναπνοής, του βήχα και του φτερνίσματος από μολυσμένα άτομα ακόμη και όταν αυτά δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα ή έχουν πολύ ήπιες εκδηλώσεις.

Ο μέσος χρόνος από τη μόλυνση έως την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων είναι 5 ημέρες. Ωστόσο νέα στοιχεία έχουν δείξει ότι ο ιός μπορεί να παραμείνει στον οργανισμό για πάνω από ένα μήνα.

Αυτή τη στιγμή ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης είναι η απομόνωση, η λεγόμενη “κοινωνική αποστασιοποίηση”. Επίσης, φαίνεται ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας μειώνει τη μεταδοτικότητα του ιού. Η σωστή διατροφή, εμπλουτισμένη σε βιταμίνη C , βιταμίνη D και ψευδάργυρο βοηθάει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ευχόμαστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς και να βγούμε αλώβητοι από αυτήν την πρωτόγνωρη δοκιμασία.

Να είστε όλοι καλά!